Selak: 7. Februar je najtužniji dan u istoriji grada

Selak: Veliki dan za Šargovac

U banjalučkom naselju Šargovac počeli su radovi na izgradnji 900 metara centralne saobraćajnice u okviru projekta vrijednog blizu milion maraka. Prioritet na čije rješavanje se čekalo decenijama, konačno je stigao na realizaciju a mještani imaju razloga za zadovoljstvo. Zadovoljni su i predlagači incijativa za rješavanje problema Šargovačke ulice, jer su naišli na razumijevanje i u Gradu Banjaluci ali i na republičkom nivou.

Podsjetimo, na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, tražena je podrška od Vlade Republike Srpske za finansiranje ovog projekta. Vlada je imala razumijevanja za mještane Šargovca i na kraju je saradnja republičkih i lokalnih vlasti urodila plodom.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak kaže da je ovo veliki dan za Šargovac, kao i da treba nastaviti sa praksom saradnje i dobre komunikacije građana sa Gradom i Vladom RS u cilju rješavanja prioritetnih problema.

– Za Grad Banjaluku, ovo je jedan od najvećih projekata saobraćajne infrastrukture u ovoj godini, a za mještane Šargovca, to je rješenje dugogodišnjeg gorućeg problema. U ime mještana želim da zahvalim Vladi Republike Srpske, a posebno predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović koja je kao predsjednica Vlade imala razumijevanja za našu inicijativu, kao i Gradu Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji su učinili sve da dođe do realizacije ovog projekta. – kaže Selak.

Vrijednost ove investicije iznosi 945.000 maraka. Saobraćajnica će se graditi u dužini od oko 900 metara, širine šest metara i sa obostranim trotoarima po dva metra. U okviru modernizacije biće izgrađena oborinska i fekalna kanalizacija, javna rasvjeta i dva autobuska stajališta.

Komentari