18. 08. 2022.

Do ponedjeljka odgovor Grand trejda na zahtjev Vulića

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić zatražila je od advokata preduzeća “Grand trejd” da do ponedjeljka, 24. juna, dostave pisani stav o zahtjevu advokata banjalučke porodice Vulić za rješavanje prilaza njihovim nekretninama, nakon čega će radna grupa za rješavanje ovog pitanja sačiniti informaciju za Vladu Srpske.

Golićeva je danas, nakon sastanka radne grupe, rekla da će nakon odgovora druge strane sačiniti zaključke sa prijedlogom mjera za Vladu da se riješi ovo pitanje u skladu sa postojećom zakonskom regulativom.

Ona je navela da je porodica Vulić u pismu gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću zatražila da se prilaz njihovim nekretninama obezbijedi iz postojeće ulice Svetozara Markovića i da se služnost tog puta upiše u zemljišne knjige.

“Predstavnici investitora `Grand trejd` danas su tražili da institucije rade svoj posao ili da im zabrane radove na gradilištu”, rekla je Golićeva.

Ona je podsjetila da je Administrativna služba grada donijela rješenje o prilazu na gradskom zemljištu prije mjesec i po dana, ali da se porodica Vulić žalila Ministarstvu, koje je potvrdilo rješenje gradske uprave.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender