23. 09. 2021.
Hrvatska za dodjelu datuma Srbiji

Hrvatska za dodjelu datuma Srbiji

Hrvatska za dodjelu datuma Srbiji

Odnosi Srbije i Hrvatske opterećeni su prošlošću, ali to ne znači da ne treba kroz saradnju graditi bolju budućnost, naglasio je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić na sastanku sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Vesnom Pusić. Nikolić je istakao da dvije zemlje što prije treba da riješe sva otvorena pitanja i otpočnu saradnju u oblasti privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsjednika Republike Srbije. Govoreći o dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, Nikolić je podsjetio da je Srbija ispunila sve uslove koji su pred nju postavljeni i dodao da nema razloga da bude dva koraka na tom putu iza Hrvatske.

Hrvatska će se založiti 28. juna da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora, poručila je Pusićeva. “Za građane je veoma važna poruka iz Brisela, ona mora da bude ohrabrujuća i pored visokih zahtjeva”, rekla je Pusićeva.

Pusic-Vucic

Očekujem da se Srbiji odredi datum za pregovore za jesen, rekao vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Pusićevom. Srbija u prethodnim mesecima uradila i više nego što se od nje tražilo i očekivalo i da je zbog toga apsolutno zaslužila da dobije datum početak pristupnih pregovora sa EU rekao je Vučić.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender