15. 08. 2022.
Moguć prekid Kupa konfederacija

Moguć prekid Kupa konfederacija

Moguć prekid Kupa konfederacija

Fudbalski Kup konfederacija mogao bi biti prekinut zbog masovnih protesta u Brazilu, javili su danas lokalni mediji. Više od milion ljudi izašlo je juče na proteste u stotinjak brazilskih gradova. Protesti, koji traju već dvije sedmice, pokrenuti su zbog visokih poreza, inflacije, korupcije i slabog stanja javnih službi, te zbog prevelikih troškova održavanja Kupa konfederacija i Svjetskog fudbalskog kupa naredne godine. “SiBiEn” ističe da jedan od osam timova učesnika Kupa vrši pritisak na svoje lidere da napuste takmičenje zbog zabrinutosti za članove porodica, koji su u Brazilu kako bi posmatrali mečeve. List napominje da su dva službena vozila FIFA bili meta napada u gradu Salvadoru, gdje je reprezentacija Urugvaja igrala sa Nigerijom, te da je zaposlenima naloženo da ne nose službenu odjeću izvan hotela.

“Takmičenje je postalo noćna mora za organizaciju. FIFA nije očekivala da će takmičenje proteći u savršenom miru, ali obim problema je veći od najgorih očekivanja” , navodi list.

kup nemiri

Za danas nema zakazanih mečeva. Sutra su na programu utakmica između Italije i Brazila u Salvadoru i Japana protiv Meksika u Belo Horizonteu.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender