26. 09. 2021.
Banjalučanin među uhapšenim dilerima u Zagrebu

Banjalučanin među uhapšenim dilerima u Zagrebu

Banjalučanin među uhapšenim dilerima u Zagrebu

Hrvatska policija presjekla je lanac tgovine kokainom iz Argentine u Austriju i uhapsila tri lica koja su kokain švercovale kao rastvor u vinskim bocama. Droga je u martu stigla u Evropu, a dvojica kurira, čeških državljana, uhapšeni su na aerodromu u Austriji sa 2,6 kilograma tečnog kokaina visoke čistoće. Tri lica uhapšena su u Istri i terete se za udruživanje u zločinačku organizaciju i šverc droge. Uhapšeni se nalaze u splitskom zatvoru i brane se ćutanjem, saopštio je MUP Hrvatske.

Hapsenje

SARADNICI ŠARIĆA I KELJMENDIЈA

Srbijanski mediji prenosi da se dvojica Porečana, koji su uhapšeni u akciji Uskoka, povezuju sa balkanskim narkokartelom čije su vođe Darko Šarić i Naser Keljmendi, a koji istražuje DEA. Јuče uhapšeni M.C. poznat je u Poreču po prijateljstvu sa pripadnicima Zlatne mladeži u Rijeci, Poreču i Zagrebu, a viđan je u društvu sinova bogatih advokata, ljekara i poslovnih ljudi. M.C. navodno posjeduje firmu Sinteks u Češkoj ili Slovačkoj koja je pod istragom zbog sumnje u pranje novca. Vlasnik je većeg broja nekretnina u Rijeci, Poreču, Zagrebu i Crnoj Gori.

Drugi uhapšeni D.L, rodom je iz Banjaluke, a povezuje se sa navodnim bosom Prnjatom. Suvlasnik je kazina u Češkoj, ima kuću u Novigradu i jahtu u Marini Poreč i više luksuznih automobila čeških i njemačkih tablica.
Policija ih povezuje s trgovinom najkvalitetnijeg južnoameričkog kokaina, prenose agencije

Izvor: agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender