18. 08. 2022.

Dačić uručio Nikoliću priznanje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas u Novom Sadu posthumno plakete službenicima MUP-a Srbije koji su poginuli vršeći svoju dužnost, te odlikovao predsjednika Srbije Tomislava Nikolića najvećim policijskim priznanjem Plaketom “Jakov Nenadović”.

Na novosadskom stadionu “Karađorđe” pred više od 6.000 ljudi danas je održana centralna svečanost povodom Dana policije, 23. juna, gdje su pripadnici specijalnih policijskih jedinica demonstrirali vrhunske vještine i tehnike hvatanja kriminalaca i sprečavanja terorističkih napada.

Dačić je rekao da se današnja svečanost povodom najznačajnijih datuma srpske policije prvi put organizuje van Beograda.

On je na obilježavanju Dana policije rekao da briselski sporazum Beograda i Prištine vodi u bolju budućnost.

“Sporazum Beograda i Prištine vodi Srbiju korak bliže boljoj budućnosti. Za sve vreme teških pregovora, bezbednost građana nije bila ugrožena, a bezbednost Srba na Kosovu je stavljena u prvi plan”, istakao je Dačić.

On je rekao da Srbija mora da živi zajedno “i sa Prištinom i sa svim drugim ljudima na Kosovu”.

“Moramo da živimo zajedno, jer su nas sudbina i istorija spojili. Kad se nešto veliko u Srbiji dešava, to uvek traži žrtve, odricanja i trpljenje večitih kritika, večitih kritizera. Ja sam, međutim, spreman da istrajem na putu koji Srbiju vodi u bolju budućnost”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, sada je svima jasno da nema i neće biti zaštićenih u borbi protiv korupcije i kriminala, što je dovelo do intenzivnije međunarodne podrške naporima Srbije.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender