16. 08. 2022.
Incidenti na Freš Vejv Festu

Incidenti na Freš Vejv Festu

Incidenti na Freš Vejv Festu

Na Tvrđavi Kastel u Banjaluci sinoć je završen Freš Vejv Fest, ali ne onako kako priliči ovoj vrsti zabave, već masovnom tučom.

Naime, posjetioci festivala tvrde da je tridesetak policajaca pendrecima tuklo prisutne, a pojedini navode da je upotreba sile bila neopravdana i brutalna.
Incidenata na Tvrđavi Kastel je bilo i prethodnih večeri, ali sve je kulminiralo sinoć kada je policiji iz Službe hitne pomoći javljeno da je primljena djevojka kojoj je teške tjelesne povrede nanio nepoznati muškarac na Kastelu. Tražeći počinioca policajci su naišli na još nekoliko napada, kako verbalnih, tako i fizičkih. Četiri lica su tom prilikom i privedena.
– Prilikom dovođenja lica do službenog vozila iz mase ljudi koji su se nalazili izvan tvrđave Kastel, počela su vrijeđanja policijskih službenika pogrdnim imenima – rekla je Marija Markanović, portparol CЈB Banjaluka.
Zaposleni u organizaciji muzičkog festivala ‘Fresh wave’  potvrdili su da je bilo “manje frke”, ali kažu da to nije bilo ništa “vrijedno pomena”.

DSC02437-800x600

Oglasio se i organizator festivala. U vezi sa tekstom koji su objavili pojedini mediji, koji kaže da su se na festivalu Fresh wave, tokom treće večeri, dogodila tuča i hapšenja, ispred organizatora festivala, želimo istaći sledece:
Imamo informacije o manjem incidentu koji se dogodio tokom festivala, ali ne na festivalu, obzirom da je do incidenta došlo izvan festivalskog prostora.
Ono što je za nas najvažnije je da niko nije povrijeđen, da su preduzete sve bezbjedonosne mjere i zato smatramo da je u pitanju samo manji incident. To potvrduje i služba hitne pomoći koja je sve tri večeri festivala bila na visini zadatka i kojoj se niko nije javio zbog bilo kakve tegobe ili povrede tokom tuče.

Izvor: agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender