18. 08. 2022.

Novo rukovodstvo Unije studenata

Predrag Govedarica, student Univerziteta u Istočnom Sarajevu, novi je predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

Nakon tročasovne konstitutivne sjednice u Istočnom Sarajevu, izabrano je kompletno rukovodstvo Unije.Protesti održani u Banja Luci na površinu su izbacili neslaganja unutar Unije studenata, koja su od danas, kako tvrde studenti, postali prošlost.

Novo rukovodstvo Unije studenata podržava sve zahtjeve izrečene na protestu u Banjaluci koji se odnose na studenate i njihovo standard. Međutim, kako su istakli, ne podržavaju političke parole i političke zahtjeve.
– Tražimo tematsku sjednicu Vlade o obrazovanju na kojoj će se razmatrati pitanja studentskog standarda, odnos javnih i privatnih fakulteta. Ne stojimo iza zahtjeva za smjenu ministra Gorana Mutabdžije, pred njim je mnogo posla i obaveza koje ćemo tražiti da ispuni – rekao je Govedarsica.
Dosadašnji predsjednik Unije Nikola Dronjak više nije dio najmasovnije studentske organizacije u Srpskoj. O politički intoniranim istupima i zahtjevima, koji su istaknuti tokom protesta, danas nije htio govoriti.

Nema podjele na istok i zapad, nema razlika između studenata iz Istočnog Sarajeva i iz Banjaluke, jednoglasni su bili danas predstavnici studenta. Priznaju, da je gledanja kroz prste ipak bilo i da su studenti Univerziteta u Banjaluci za svoje potrebe dobijali desetostruko veće iznose od kolega u Istočnom Sarajevu. I to je prošlost, tvrde.

Izvor: agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender