17. 08. 2022.

SDS: Kriminal u zdravstvu

Tim za zdravstvo Srpske demokratske stranke smatra da je u zdravstvu neophodno uvesti kriterijume stručnosti i odgovornosti, te kontrole, kako bi se procesuirale zloupotrebe i kriminal u ovoj oblasti, izjavio je član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić.
Stevandić je rekao novinarima u Banjaluci da nije riješen problem dugovanja za doprinose zdravstvenih ustanova, ali i da se nastavlja sa njihovim neuplaćivanjem prilikom isplate plata.
On je dodao da na primarnom nivou zdravstvene zaštite nisu precizno definisane dijagnoze koje se upućuju na sekundarni ili tercijarni nivo, čime se stvaraju opterećenja, kao i da resorno ministarstvo nije donijelo preporuke za ponašanje u situacijama enormno visoke temperature, što su uradile gotovo sve zemlje u okruženju.
On je upozorio na nestašice citostatika, kontrastnih rastvora za radiološke metode, što je dovelo do odgađanja mnogih operacija malignih i sistemskih bolesti, kao i na nestašice pojedinih antibiotika i diuretika, što, kako je rekao, govori o lošoj koordinaciji. Prema njegovim riječima, “Ministarstvo nije pokazalo hrabrost da podnese krivične prijave protiv onih koji su isisavali ogroman novac iz zdravstvenog sistema”.

Izvor: agencije
.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender