15. 08. 2022.
Rukopis bira popisivače

Rukopis bira popisivače

Rukopis bira popisivače

Dugoočekivani popis stanovništva u BiH, osim što će dati krvnu sliku društva, biće prilika, prije svih, za nezaposlene i studente da zarade između 450 i 550 maraka u ulozi popisivača, ali pod uslovom da imaju čitak rukopis, čelične živce i da su danonoćno raspoloženi za posao. Popis stanovništva trebalo bi da bude održan od 1. do 15. oktobra.

Na popisu stanovništva će, prema procjenama, raditi oko 19.000 popisivača, više od 3.000 instruktora na terenu, oko 850 članova opštinskih popisnih komisija i između 250 i 300 spoljnih saradnika zaduženih za pripremu i obradu materijala.

Konkurs za popisivače, instruktore i članove popisnih komisija treba da bude objavljen 27. juna.

– Kandidati treba da imaju čitak rukopis i da za posao budu raspoloživi tokom dana, uveče i vikendom, te da posjeduju psihofizičke sposobnosti za terenski rad – samo je dio uslova navedenih u dokumentu “Procedure za izbor popisnih organa i osoblja koje će biti angažovano u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine”.  Osim toga svi zainteresovani za privremeno zaposlenje treba da budu državljani BiH, da budu punoljetni na dan popisa, da se protiv njih ne vodi krivični postupak, te da, ako je moguće, stanuju u mjestu u kojem se prijavljuju za popisivača.

 

Obavještenja

Ako popisivač ne zatekne osobe knova_popisnica_sept2012oje su obuhvaćene popisom u njivom stanu ili kući, a podatke ne može da prikupi na drugi način, moraće da im ostavi pisano obavještenje da su dužni da dostave podatke nadležnoj popisnoj komisiji do 15. oktobra.

Obavještenje, kako kažu nadležni, mora da sadrži radno vrijeme i adresu nadležnog popisnog centra.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender