15. 08. 2022.
Nijemci najbolji na Vrbasu

Nijemci najbolji na Vrbasu

Nijemci najbolji na Vrbasu

Trkom spusta u kojoj je slavio Čeh Kamil Mruzek završen je Svjetski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama, koji je u subotu i nedjelju održan u kanjonu Tijesno na Vrbasu.

U najdužoj disciplini Mruzek je trijumfovao ispred Austrijanca Gerharda Šmita i zemljaka Simona Ovena, a odličan nastup imao je najbolji domaći takmičar Darko Savić, koji je trku završio na petom mjestu, sa sekundom i po zaostatka za trećeplasiranim.

 

kajak kanuU subotu je voženo pet finalnih trka u disciplinama sprinta. U disciplini C-1 trijumfovao je Vladimir Slanina iz Češke, dok je u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji slavila Italijanka Marlen Rikijardi.

Zanimljivo je bilo i u disciplini K-1 u muškoj konkurenciji u kojoj je pobjedu slavio Nejc Znidaršič iz Slovenije, a najbolja u ženskoj konkurenciji bila je Njemica Sabine Fojzer.

Banjaluka se još jednom pokazala kao odličan domaćin, pa su članovi svih 18 reprezentacija zadovoljni napustili grad na Vrbasu i obećali da će i idućih godina dolaziti na takmičenja u kanjon Tijesno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender