10. 08. 2022.

Stojanović i zvanično trener Zvezde

Novi trener Crvene Zvezde je Slaviša Stojanović, čije je imenovanje potvrdio i Upravni odbor kluba, koji se sastao u ponedjeljak uveče.

Stojanović će na klupi Zvezde zamijeniti Portugalca Rikarda Sa Pinta, koji je prije pet dana podnio ostavku zbog loše situcije u klubu.

Novi trener crveno-belih je rođen 1969. godine na jugu Srbije, ali je cijeli život proveo u Sloveniji.

Tokom trenerske karijere vodio je Slovan, Livar, Domžale i reprezentaciju Slovenije, koji je napustio u decembru prošle godine zbog slabih rezultata.

“Novosti” prenose da će Slaviša Stojanović u Zvezdi raditi za duplo manju platu nego Rikardo Sa Pinto, ali to ne znači da će ambicije kluba sa Marakane u narednoj sezoni biti skromnije.

Stojanović će potpisati jednogodišnji ugovor, plata će mu biti 11.000 evra mjesečno, a klub sa Marakane će biti u prilici da već u decembru, ako uprava ne bude bila zadovoljna njegovim radom, raskine saradnju na njegovu štetu.

“Novi trener mora da zna da u Zvezdu dolazi da osvaja trofeje, a ne da se bori za opstanak”, prenose “Novosti” izjavu sportskog direktora Zorana Stojadinovića.

U Zvezdi suštinski ništa novo, ponovo kreću priče o maksimalnim ambicijama ekipe, a dokle će crveno-bijeeli stići u ostvarenju tih ciljeva teško je procjeniti u ovom trenutku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender