01. 08. 2021.
Tragedija u Crnoj Gori – 18 putnika poginulo

Tragedija u Crnoj Gori – 18 putnika poginulo

Tragedija u Crnoj Gori – 18 putnika poginulo

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin u provaliju je sletio autobus rumunskih tablica, a u udesu je poginulo 18 putnika.

Povrijeđena je 31 lice i jedno dijete, a u teškom stanju je devet putnika. Nakon prve informacije iz policije da je riječ o autobusu ukrajinskih tablica, MUP Crne Gore je saopšteno da je autobus bio rumunskih registarskih oznaka, koji je oko 15 časova ušao u Crnu Goru, na graničnom prelazu Dobrakovo. U autobusu je bilo 46 putnika. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je ranije saopštio da je u nesreći poginulo 13 putnika.

Iz Urgentnog centra KC u Podgorici, saopšteno je da su “povrijeđeni putnici preliminarno teški pacijenti”.

Prema prvim navodima, autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa lijeve strane i zaustavio se u provaliji na 30 do 40 metra od puta.

Reporteri javljaju da su spasioci napravili kordon koji se spušta kroz šiblje, odakle izvlače povrijeđene koji su u veoma teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povrijeđenih. Oko 19 časova helikopter se spustio u mjestu Seoce, a na mjestu nesreće su ljekari iz više crnogorskih opština.

Policija je blokirala jednu traku kako bi vozila hitne pomoći mogla da dođu do mjesta nesreće.

Premijer Srbije Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog ove teške saobraćajne nesreće.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender