18. 08. 2022.

Šta boje u vašem domu otkrivaju o vama

Svaka osoba ima svoje omiljene boje ili kombinacije boja, ali da li ste znali da ti izbori nisu sasvim slučajni? Pogledajte šta boje u našem domu govore o nama.

Nijanse plave

Da li ste plavi? Oni koji naginju plavoj boji su mirni, saosjećajni i prate miran kurs. Boje koje podsjećaju i na nebo i na more, nijanse plave apeluju na one sa mirnom i tihom ličnošću.

 

Nijanse crvene

Kroz vijekove crvena boja znači strast i upravo zbog toga, kada dobijete crvene ruže od nekog posebnog, znajte da vas ta osoba voli. Osobe koje vole djelomične nijanse crvene, od jabuke i ruže do paradajza i vatrogasnih kola, uglavnom su opimistične, otvorene i strastvene u životu.

 

Nijanse žute

Žuta boja je zapravo boja sunca, a oni koji izaberu ovu boju za dekor svog doma su uglavnom vedri. Ali oni su i mnogo više od toga: osobe koje vole žutu boju su intelektualne i avanurističkog su duha, a iznad svega cijene slobodu.

 

Crna

Poznata po svojoj zavodljivosti i otmjenosti, crnu je najbolje koristiti u malim dozama u dekorisanju prostora te će na taj način njena aura da obavije cijeli prostor. Ljubitelji crne boje imaju tendenciju da impresioniraju na nenametljiv način i generalno promovišu ideju da neke stvari zadržavaju i za sebe.

 

Nijanse zelene

Zelena šalje prirodne vibracije u velikom stilu, a osobe koje vole nijanse zelene boje imaju tendenciju ka ravnoteži i civilizovanom ponašanju u svim situacijama.

 

Nijanse ljubičaste

Od lavande do patlidžana, šljive i kraljevske tamno ljubičaste, nijanse ove boje koje nastaju miješanjem plave i crvene, dodaju dozu drame svakom dekoru. Obožavaoci ljubičaste boje su i sami pomalo dramatični, a imaju tendenciju da budu umjetnici i nekonvencionalne osobe.

 

Nijanse bijele

Osobe koje odabiru bijelu boju za dekor njihovog doma vjeruju da je izreka „bijel kao snijeg“ i više od običnog klišea. Koristeći nijanse bijele boje, ove osobe odaju ličnost koja utjehu pronalazi u jednostavnim stvarima i gleda na svijet nevinim pogledom.

 

Nijanse narandžaste

Prostor ispunjen narandžastom bojom odiše vitalnošću i veseljem. Osobe koje ukrašavaju sobe nijansama narandžaste boje su otvorene, društvene i sa njima je lako živjeti, čak iako vole da budu u centru pažnje.

 

Nijanse zlatne

Zlatna, boja bogatstva, raskoši i glamura – odaje smjelost pomiješanu sa toplinom i luksuzom. Ova nijansa ima i dugu, kraljevsku istoriju, a i tradicionalisti se mogu odlučiti za nju, jer će im baš ona donijeti dašak dobrodošle elegancije.

 

Nijanse sive

Osobe koje dekorišu životni prostor sivom bojom zapravo su u potrazi za mirom i tišinom te imaju oko za moderan dizajn enterijera. Kako je i sama siva boja sjena između crne i bijele, tako su i njeni poklonici spremni na djelomične kompromise.

 

Nijanse ružičaste

Ružičasta je boja strasti i naklonosti. Osobe koje dekorišu u nijansama ružičaste obožavaju pažnju i često su harizmatične. Blago rumenilo daje delikatan izgled prostoru. Za modernu verziju, kombinujte ružičastu sa sivom i crnom bojom.

 

Nijanse kestenjaste

Zrele ličnosti biraju kestenjastu paletu boja. To je nijansa crvene koja nije toliko jarka, a osobe koje biraju ovu boju za dekorisanje životnog prostora su velikodušne i znaju šta žele.

 

Nijanse smeđe

Sviđa vam se smeđa boja? Osobe koje vole ovu boju vole stabilnost i vole da su uvijek tu za porodicu i prijatelje, ali takođe mogu nekada biti i veoma tvrdoglave. Smeđa boja im daje dojam korijenja, a i sama soba dekorisana u ovoj boji će izgledati prizemljeno. Potrebno je i da se ovakav životni prostor naglasi i drugim bojama, jer želite da izbjegnete osjećaj zatvorenosti.

 

Bež nijanse

Ako vas privlače sofisticiranost i moderna estetika, a bijela i smeđa boja su vam preoštre, bež boja je topla i neutralna i idealna je za sve koji traže jednostavnost. Osobe koje životni prostor uređuju u ovoj boji imaju blagu narav i uživaju u miru i smirenosti.

 

Nijanse citrusa

Nijanse citrusa sugerišu vitalnost i dugovječnost kao žuta boja, ali imaju i element harmonije i ravnoteže. Ova boja nadopunjuje tamno drvo i tvrde podove. Ljudi kojima je stan uređen u ovoj boji su vjerovatno veoma pouzdani, ali istovremeno i tvrdoglavi prijatelji.

 

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender