10. 08. 2022.

Zbog pasoša i treća smjena?

Tradicionalno velike gužve tokom godišnjih odmora ove godine su još veće zbog ulaska Hrvatske u Evropsku uniju 1. jula, jer će bh. građani na tamošnje primorje ubuduće moći samo uz biometrijski pasoš.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, kaže da su gužve u Banjaluci velike i da službenici koji rade na izdavanju ličnih dokumenata rade i subotom.

134906_banjaluka01-cips-izdavanje-pasosa--foto-s-pasalic_f

“Radnim danima rade od sedam do 19 časova, a subotom se radi do 13 časova. Ukoliko se ovakva situacija sa gužvama nastavi, uvešćemo i treću smjenu kako bismo stigli obraditi sve zahtjeve”, kazala je Šoja.

Ona je kazala, iako su apelovali na građane da predaju zahtjeve ranije kako bi se izbjegle ovakve gužve, da je većina ipak čekala zadnjih čas.

cips-575x357

Amila Opardija, portparol Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), kazala je da podatak da je, na primjer, u januaru ove godine odštampano 17.621, a u junu 40.152 biometrijska pasoša, najbolje pokazuje koliko je povećan broj zahtjeva.

“Evidentno je da se svaki mjesec povećava broj odštampanih pasoša, a posebno u maju i junu pred godišnje odmore zabilježen je veliki broj zahtjeva”, istakla je Opardija.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender