16. 08. 2022.

BL: Stanovi za 142 porodice boračkih kategorija

Đokić je, nakon potpisivanja, rekao da je Vlada za ovu gradnju, koja počinje sutra, obezbijedila 4.716.870 KM, a grad Banjaluka zemljište, urbanističko – tehničke uslove, priključak na infrastrukturu i tehnički prijem u vrijednosti oko milion KM. On je dodao da će se stanovi graditi po cijeni od 780 KM po metru kvadratnom i da će biti kvalitetni, te da bi za osam mjeseci trebalo da budu useljivi.

“U nastavku programa stambene izgradnje moramo zbrinuti još 243 porodice iz Banjaluke, te 61 porodicu koja ima pravo na stambeno zbrinjavanje korištenjem nepovratnih novčanih sredstava”, pojasnio je Đokić. On je naglasio da će ovaj program podrške porodicama poginulih boraca i RVI od prve do četvrte kategorije biti nastavljen na području cijele Republike Srpske, te da bi tokom sljedeće godine trebalo da bude zaključen, čime bi sve porodice iz ove kategorije u potpunosti bile stambeno zbrinute.

Gradonačelnik Gavranović rekao je da očekuje da uskoro bude riješeno i stambeno pitanje preostale 243 porodice poginulih boraca i RVI iz Banjaluke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender