14. 08. 2022.

Etno festival – 9. Kozarski etno 2013

Na festivalu 9. Kozarski etno nastupiće poznata pjevačica tradicionalne pjesme Merima Njegomir, u ponedjeljak 8. jula 2013. godine, u 22 časa, na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

U festival će biti ukomponovane tipične scene iz života i dnevnih poslova etno kozarskog čovjeka, a tema festivala Kozarski etno 2013. će biti običaj „Miridba“ potkozarskog kraja. Od 2013. godine festival Kozarski etno po prvi put predstavlja profesionalne izvođače tradicionalne i etno muzike što će se nastaviti i u budućnosti. Festival „9. Kozarski etno 2013“ biće obogaćen sa seminarom i radionicom na temu „Tradicionalni plesovi i pjesme Kozare i Slovenije“.

koz.et

Na 9. kozarskom etnu nastupiće kulturno-umjetnička društava iz zemlje i inostranstva, 10 izvornih pjevačkih grupa sa područja Kozare u takmičarskom programu i etno grupe iz inostranstva u revijalnom programu. S obzirom da će u programu festivala biti stavljen akcenat na kozarski etno, ovo je i prilika da se predstavi naša kultura sa tradicijom i običajima široj evropskoj javnosti kroz gostovanja i informativno-propagandni materijal.

U skladu sa temom biće organizovani performansi i izložbe. Takođe, u sklopu festivala će biti održano takmičenje u tradicionalnoj sportskoj disciplini bacanje kamena s ramena. Pobjednici Festivala, te društva i grupe iz inostranstva (gosti festivala u Piskavici), će 8. jula nastupiti na tvrđavi Kastel u Banjaluci. „Kozarski etno 2013“ će, u odnosu na predhodnu godinu, biti unapređen i obogaćen novim sadržajima u cilju povećanja kvaliteta festivala i turističke posjete kozarskoj regiji.

Na Festivalu, koji će trajati četiri dana, očekujemo više od 10.000 posjetilaca. U programu će učestvovati više od 300 izvođača iz evropskih zemalja (Srbija, Bugarska, Francuska, Slovenija, Turska i BiH…), saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banja Luka.

PROGRAM FESTIVALA

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender