10. 08. 2022.

Poljoprivrednici FBiH odlučili – u nedjelju masovni protesti

Savez poljoprivrednih udruženja Federacije BiH definitivno je odlučio da u nedjelju, 30. juna, izađe na ulice i da masovnim prostestima javno izrazi nezadovoljstvo, jer im Vlada FBiH nije isplatila podsticaje koji ima pripadaju po zakonu.

“Definitivno smo odlučili da idemo u masovne proteste u nekoliko kantona. Solidarisaćemo se i pružiti podršku i protestima koje organizuje Narodna stranka ‘Radom za boljitak’, a pridružićemo se i demonstracijama koje organizuje Udruženje ‘JMBG za sve”, izjavio je danas koordinator Saveza Nedžad Bićo. Prema njegovim riječima, protesti će početi tačno u 12.00 časova ispred kantonalnih vlada u Tuzli, Travniku, Bihaću, i u Sarajevu ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

“Protesti će trajati dok svi svoje ne istjeramo”, najavio je Bićo.

Savez poljoprivrednih udruženja FBiH oglasio se juče saopštenjem za javnost u kojem ističe da su “nakon svih otvorenih pisama, upozorenja, napada, tolerisanja, odgađanja protesta, davanja mogućnosti dijaloga, vladajuća ‘šestorka’, Vlada FBiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i resorni ministri kao znak zahvalnosti pokazali krajnju ravnodušnost prema problemima poljoprivrednika u Federaciji”.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender