16. 08. 2022.

Sjednica Predstavničkog doma naredne sedmice?

Sjednica proširenog Kolegijuma, ali i Predstavničkog doma parlamenta BiH mogla bi biti održana naredne sedmice, izjavio je predsjedavajući ovog doma, Denis Bećirović.

“Moj stav je konzistentan – sve institucije BiH moraju nesmetano funkcionisati. Juče i danas kontaktirao sam sa članovima užeg Kolegijuma Predstavničkog doma, ali i sa predsjedavajućim Doma naroda Ognjenom Tadićem, kako bi se krenulo sa radom oba doma”, rekao je Bećirović novinarima nakon današnje sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma.

On kaže da je garancije za sigurno održavanje sjednica dobio od svih relevantnih policijskih agencija.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Lazar Prodanović rekao je da će, ukoliko Savjet ministara BiH pokrene odgovornost prema onima koji su krivi za propuste načinjene 6. juna, tada vjerovatno Kolegijum razmatrati ukupnu situaciju i shodno tome donijeti odluku o nastavku 49. sjednice Predstavničkog doma.

Poslanik DNS-a Petar Kunić rekao je da nije imao dilemu kada je odlučivao da dođe na današnju sjednicu komisije. “To je radno tijelo koje mora raditi, kao što i parlament mora raditi”, rekao je Kunić. On je istakao da nijedna institucija, niti stranka, nije donijela odluku da se ne ide na sjednice parlamenta, niti na sjednice radnih tijela, nego se traži garantovana bezbjednost.

Poslanik HDZ-a BiH Mate Franjičević rekao je da u BiH nije prvenstveni problem bezbjednosne prirode, nego političke. On kaže da je “potpuno neozbiljno” blokirati rad ključnih institucija, a onda slati pozive za njihov rad.

Poslanik SDA i predsjednik Ustavnopravne komisije Šefik DŽaferović pozvao je sve poslanike i delegate da se ozbiljno okrenu prema poslu i radu. On je rekao da je današnja sjednica Ustavnopravne komsije održana kako je predviđeno radnim planom, te da bi, prema planu, 4. jula trebalo da bude održana i sjednice Predstavničkog doma.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender