14. 08. 2022.

Čuvati sjećanje na istorijsku ulogu Vojske Srpske

Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom u manastiru Svete Petke u Bijeljini danas je obiulježen Vidovdan, krsne slave Vojske Republike Srpske. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Vojska RS imala nesumnjivu istorijsku ulogu u odbrani srpskog naroda, vjere i tradicije u trenucima raspada bivše Јugoslavije, i da to nikada neće biti izbrisano iz sjećanja srpskog naroda.

– Neki su htjeli da Vojsku Republike Srpske ukinu ili integrišu u veće sisteme kako bi što prije izbrisali iz pamćenja srpskog naroda njena slavna postignuća iz otadžbinskih ratova, ali ovaj dan i način na koji danas obilježavamo sjećanje na srpsku vojsku i slava koju slavimo govori o tome da čuvamo sve što je Vojska Republike Srpske i što je srpski narod baštinio – rekao je Dodik.

Predsjednik Republike je naglasio da bez Vojske Republike Srpske nesumnjivo ne bi bilo ni Srpske i da je u tom pogledu srpska vojska ostvarila važnu istorijsku, političku i društvenu ulogu.

– Sada se i iz izjava sudija u Hagu jasno vidi da je bilo neopravdano proganjanje srpskih oficira, da je ono politički motivisano od onih koji su već napisali istoriju – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske čestitao je slavu Boračkoj organizaciji Republike Srpske i pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka koji je sastavni dio Oružanih snaga BiH i koji nastavlja da baštini tradiciju Vojske Srpske.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender