23. 01. 2022.

Suspenzija policajcima zbog silovanja u Gradišci

MUP RS Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnio je izvještaj protiv dva lica iz Gradiške, vlasnika noćnog kluba Kraš iz Gradiške i dva pripadnika specijalne policije, zbog silovanja djevojke u tom klubu 7. juna.

Nezvanično, riječ je o Izetu Hasanoviću i Hajrudinu Bajraktareviću, koji se sumnjiče za silovanje, vlasniku kluba Srđanu Čoliću, i policajcima Dragoslavu Boškoviću i Bojanu Mariću.

U MUP-u RS, navodeći inicijale osumnjičenih, su kazali da je CJB Banjaluka prijedorskoj kancelariji Okružnog tužilaštva Banjaluka podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu obljuba nad nemoćnim licem.

– H. I. i B. H. se sumnjiče da su u noći između 6. i 7. juna 2013. godine u noćnom klubu “Crush” u Gradišci izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret nad ženskim licem koje je radilo kao hostesa – rekli su u MUP-u.

Dodali su da je zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela izvještaj je podnesen i protiv pripadnika Specijalne jedinice policije M. B. i B. D. i vlasnika noćnog kluba “Crush” Č. S.

– Istraga je pokrenuta nakon što je 12. juna 2013. godine u prostorije CJB Banjaluka došla ženska osoba i prijavila da su je H. I. i B. H. u noći između 6. i 7. juna silovali u noćnom klubu “Crush” u Gradišci – kazali su u MUP-u.

Djevojka je ispričala istražiocima da su u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovali i pripadnici Specijalne jedinice policije.

– Pripadnici Specijalne jedinice policije su odmah po prijavi suspendovani od strane komandanta Specijalne jedinice policije i protiv njih je podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka – istakli su u MUP-u.

U MUP-u su osudili ponašanje dvojice pripadnika Specijalne jedinice policije i naveli da su ukaljali ugled institucije i svih časnih pripadnika MUP-a RS.

– Oni ovim činom nisu prekršili samo zakonske, već i profesionalne i etičke kodekse – naglasili su u MUP-u i pozvali građane da prijave svako nezakonito i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika.

Policija je u okviru istrage uhapsila Hasanovića, Boškovića, Marića i Čolića.

U policiji su istakli da Barjaktarević nije pronađen i da je pobjegao iz BiH.

( Glas Srpske, agencije )

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender