10. 08. 2022.

Evropa nepravedna prema Srbima i Srbiji

Evropa je bila nepravedna prema Srbiji i Srbima i dodatno ih je ponizila kroz pitanje rješavanja statusa Kosova, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

“U prilog tome govori i činjenica o gotovo identičnoj situaciji na Kosovu i ovdje u BiH, na koju Evropa gleda različito. Na Kosovu kažu Srbima da ćute i prihvate samostalnost Kosova, a ovdje nama kažu da ćutimo i prihvatimo BiH. Ti dupli standardi, sa kojima se često susrećemo, naravno da nam donose muku u stomaku, kao i mnogi zadaci koje dobijamo i koje moramo ispuniti kao naš dokaz integracija”, izjavio je Dodik.

On je naglasio da Beograd treba da poštuje briselski dogovor i da ga provede, jer, kako je rekao, ako na nešto pristanete to treba i da uradite.

“U svakom slučaju, nisam tumač politike sadašnjeg rukovodstva Srbije, ali njihova politika je veoma jasna – saradnja i put ka Evropi. Cijenim da će to ostati dominantna odrednica Beograda. Ali, činjenica da je ta famozna priča za početak pregovora Srbije sa EU ponovo uslovljena ili data uslovno, meni govori o nepovjerenju prema Srbiji.

Očigledno da nije bilo dovoljno uvjerenja da se misli ozbiljno sa stanovišta onoga što je do sada urađeno, a urađene su zaista dramatične promjene što se tiče političkog i mentalnog osjećaja Srba prema Kosovu i to se nije poštovalo”, istakao je predsjednik Dodik. On je naglasio da Srbi jesu mali narod, ali imaju dostojanstvo što su pokazivali uvijek i nikada nisu htjeli da idu ispod te linije.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender