14. 08. 2022.

Droga na granici sa Crnom Gorom

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica i Uprave carina otkrili su u petak na graničnom prelazu Božaj oko 2,5 kilograma skanka, javljaju crnogorski mediji.

Policijski i carinski službenici su 28. juna, oko 18 sati i 30 minuta, kontrolisali vozilo „Seat Leone“, bosansko – hercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH, G.G. (30) iz Sarajeva.

Detaljnom kontrolom vozila otkriven je skank, koji je bio upakovan u šest vakumiranih pakovanja, ukupne težine oko 2,5 kg. Skank je bio sakriven u rezervoaru vozila.

O pronalasku opojne droge obaviještena je Grupa za borbu protiv droge Podgorica, čijim službenicima su potom predati lice, vozilo i skank radi daljeg policijskog postupanja. G.G. je lišen slobode i od njega je uzeta izjava u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je G.G. skank nabavio na teritoriji Republike Albanije, te da je imao namjeru da ga prokrijumčari u BiH i stavi u promet na području Sarajeva.

– Osumnjičeni G.G. je, uz krivičnu prijavu, predat Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, stoji u saopštenju.

Skank je, radi detaljnih analiza, upućen u Forenzički centar.

Izvor: RTCG

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender