17. 08. 2022.

Hrvatska slavi ulazak u EU

U Zagrebu se odvijaju posljednje pripreme za večerašnju centralnu proslavu ulaska Hrvatske u EU, kojoj će, uz brojne strane državnike prisustvovati i delegacija Srbije predvođena predsjednikom Tomislavom Nikolićem, a prigodni programi biće održani tokom dana i u drugim hrvatskim gradovima.

Zbog dolaska zvaničnika, na snazi je posebna regulacija saobraćaja kojom će se otežati ili onemogućiti kretanje vozila na trasama kojima se voze delegacije, prije svega od aerodroma do hotela u centru grada i na prostoru Gornjeg grada gdje je sejdište vlade i gdje će se okupljati zvaničnici.

Domaćim vozačima preporučene su obilaznice, među kojima i Domovinski most na istoku grada koji je još gradilište i koji će biti osposobljen za prolaz do 2. jula. I vozila javnog prevoza danas i sutra voziće izmijenjenim trasama ili će imati redukovan vozni red.

Policija će na ulazima obavljati kontrolu građana,a već ranije je objavljena zabrana unošenja kišobrana i drugih potencijalno opasnih predmeta.

Osim Zagreba, prigodne proslava održaće se i u drugim gradovima, a zajedničko im je da će se u ponoć, kad Hrvatska formalno uđe u EU, izvoditi “Oda radosti”, himna EU, a stanovnici nekih od njih moći će uživati i u vatrometu.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender