17. 08. 2022.

Potreban neposredni dijalog lidera RS i FBiH

Potrebno je da dođe do neposrednog dijaloga lidera Republike Srpske i Federacije BiH kako bi bili riješeni problemi u vezi s jedinstvenim matičnim brojem građana i nastavkom rada institucija BiH, rekao je danas potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

Tadić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da protesti koji su najavljeni za sutra u Sarajevu mogu dovesti do problema i mogu biti opasnost za nove manipulacije, nakon čega bi bilo teže nastaviti rad nego što je to danas slučaj.

“Zbog toga SDS poziva sve ljude koji obezbjeđuju proteste i koji u njima učestvuju da utvrde šta je stvarni razlog i zašto danas nemamo jedinstveni matični broj”, rekao je Tadić.

On je apelovao da svi politički faktori rade po Ustavu kako bi se došlo do rješenja koja su u skladu sa ustavnim uređenjem.

Tadić je ocijenio da Srbi koji rade u institucijama BiH nemaju bezbjednosnu garanciju kako da uđu ili izađu iz zgrade institucija BiH u Sarajevu.

“To što Hrvatska ulazi u EU pokazuje da u Republici Srpskoj i BiH nije bilo volje da se rješavaju problemi na adekvatan način”, rekao je Tadić.

On je naveo da je ulazak Hrvatske u EU nepovoljan za Republiku Srpsku i BiH zbog pitanja vraćanja imovine Srba, a preduzeća iz Republike Srpske neće imati isti tretman na hrvatskom tržištu kao do sada.

Izvor: agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender