23. 01. 2022.

Gradiška: Svečanost na granici

Svečanosti, koju je u ponoć označilo i intoniranje himne Evropske unije “Ode radosti“, uz zvaničnike granične policije i carine s oba granična prijelaza, onog u Staroj Gradišci u Hrvatskoj i u Gradišci u BiH, prisustvovali su i načelnici Velimir Paušic i Zoran Latinovic, najavljujući nastavak saradnje ove dvije pogranične opštine.

-Nadam se da ova granica neće biti granica, već ćemo biti otvoreni za sve oblike saradnje, najviše one prekogranične, što će nam pomoći da osiguramo sredstva koja su potrebna i susjednoj općini Gradiška – kazao je načelnik Paušic.

Očekuje se, naglašava, još mnogo posla, izgradnja novog mosta na Savi te ceste koja bi trebalo da rastereti Gradišku u BiH.
ff83a9757e100336e45551f0c106e732_gallery_single_view

Režim saobraćaja podrazumijeva biometrijski pasoš za građane BiH prilikom ulaska u Hrvatsku, odnosno sada EU, ili ukoliko bh.građani imaju stari pasoš, neophodna im je i viza.

Gradani Republike Hrvatske moći ce prelaziti granicu BiH, ali i u Republiku Srbiju, s ličnom kartom što dosad nije bio slučaj.
hrvatska_eu01

Velikom proslavom na Trgu bana Jelačića, vrijednom šest miliona kuna, Hrvatska i njeni građani proslavili su ulazak u Evropsku uniju. Tačno u ponoć zazvonila su zvona crkve Sv. Marka, alpinisti su sa hotela Dubrovnik spustili zastavu Evropske unije, horovi su pjevali evropsku himnu ‘Odu radosti’, a sa Bundeka je iznad Zagreba ispaljen vatromet. Hrvatska je postala 28. zemlja članica Evropske unije.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender