14. 08. 2022.

Manja plata u ASBL za još 8 %

O smanjenju plata radnicima odlučeno je na nedavno održanom sastanku Slobodana Gavranovića, gradonačlenika Banjaluke, i načelnika Odjeljenja u Administrativnoj službi grada, koji je trajao do kasno u noć.

“Razgovarano je o rebalansu budžeta. Definitivno idemo na smanjenje potrošnje, a jednim dijelom i na platama. To je planirano, a da li će tako i ostati do konačnog prijedloga rebalansa, vidjećemo i još jednom ćemo izanalizirati”, rekao je juče Gavranovic.

On je naglasio da će se o tome još razgovarati, ali da će za “određeni” procenat biti smanjene plate, osim ako se ne dode do procjene da se mogu obezbijediti drugi izvori prihoda.

“Nije to veliko zahvatanje u ukupnoj masi za lične dohotke, ali jeste smanjenje definitvno”, rekao je Gavranović.
gavranovic-575x357
Inače, ovo je od početka svjetske ekonomske krize treće smanjenje plata zaposlenih u gradskoj administraciji, a drugo ove godine.

Plata zaposlenih prvo je 2009. godine smanjena za 10%, zatim budžetom za ovu godinu primanja su im smanjena za 5%, a ukoliko rebalans budžeta grada Banjaluke prođe lokalni parlament, zaposleni u Administrativnoj službi grada imaće za oko 23% manju platu nego što je to bilo 2008. godine.

Prema podacima Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, prosječna plata zaposlenih u Administrativnoj službi grada Banjaluka prošle godine bila je 1.311 KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender