18. 08. 2022.

Njega kose: Domaće maske za koje niste znali

Ako imate suhu kosu, koja je oštećena i nema sjaja, možete je oživjeti uz pomoć domaćih maski. U ovim maskama nalaze se zdravi sastojci, koje možete naći u vašoj kuhinji, a oni će vašoj kosi pomoći da se hidratizira i podmladi.

 

Maska od banane i avokada

Sastojci:

jedna banana srednje veličine

pola avokada

jedno jaje

40 grama meda

45 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

45 ml jogurta.

Izgnječite bananu i avokado te dodajte ostale sastojke. Dobro izmiješajte, nanesite na kosu od korijena do vrhova i ostavite da odstoji pola sata. Isperite šamponom. Ako imate dugu kosu, poduplajte mjeru. Masku nanosite dva puta mjesečno.

 

Maska od jogurta

Sastojci:

jedan bjelanjak

60 ml jogurta

60 ml majoneze.

Mutite bjelanjak dok ne postane pjena te dodajte jogurt i majonezu. Nanesite na vlažnu kosu te je prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom folijom. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim isperite blagim šamponom i hladnom vodom. Masku koristite jednom mjesečno kako biste kosi vratili njenu prirodnu vlažnost.

 

Pasta od avokada i limuna

Sastojci:

jedan zreliji avokado

15 ml svježeg soka od limuna

jedna kašičica morske soli

15 ml soka ili gela od aloje.

Izgnječite avokado te dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte sve dok se ne stvori pasta. Masku nanesite na vlažnu kosu, od korijena do vrhova. Isperite mlakom vodom i blagim šamponom. Pastu nanosite jednom mjesečno kako bi vaša kosa dobila svoj prirodni sjaj.

 

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender