14. 08. 2022.
Nove pošiljke neispravnog mlijeka

Omogućiti nesmetan izvoz mlijeka

Preduzeće “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice vjeruje da će nakon ulaska Hrvatske u EU nadležna ministarstva i institucije BiH u naredna dva mjeseca omogućiti da se izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda nesmetano nastavi u Hrvatsku.
“Ubijeđeni smo da proizvođači iz BiH neće izgubiti teško stečene pozicije na hrvatskom tržištu, te da će biti omogućen kontinuiran otkup mlijeka”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

“Mlijekoprodukt” izražava žaljenje zbog činjenice da su dočekali 1. juli bez mogućnosti da izvoze mlijeko i mliječne proizvode u Hrvatsku.

“Prije više od dvije godine prepoznali smo probleme koji bi se mogli javiti kao posljedica ulaska Hrvatske u EU i pokrenuli niz aktivnosti za prevazilaženje potencijlanih problema. U okviru našeg `Imlek` sistema tražili smo moguća rješenja, koja smo, privremeno, i pronašli”, naglašava se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su pokrenute aktivnosti u smislu podizanja kvaliteta sirovine, pripreme opreme i objekta, usklađivanje procesa proizvodnje, skladištenja i distribucije proizvoda.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender