17. 08. 2022.

Dušan Ivković objavljuje spisak

Ivković je prije skoro mjesec dana saopštio prvobitni spisak, na kojem se našlo 20 igrača, ali su se od tada pojavile informacije da su se neki košarkaši zahvalili na pozivu.
Zbog problema sa povredama selektor sigurno neće moći da računa na Duška Savanovića i Novicu Veličkovića, a postoje informacije da je isti slučaj i sa Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

Veličkovićevi problemi sa povredom poznati su više od godinu dana, dok je Savanović potvrdio da je razgovarao sa selektorom i da pošto je zdravlje u pitanju neće moći da se pojavi na pripremama. Za Ercega i Micova za sada nije stigla potvrda.

Ivković je okupljanje pred početak priprema zakazao za naredni ponedjeljak. Na prvobitnom spisku našla su se šestorica debitanata, a Ivković je uputio poziv devetorici igrača iz Superlige, a ističu se imena centara Partizana i Zvezde Đorđa Gagića i Raška Katića.

Među iznenađenjima su pozivi Stefanu Birčeviću i Nemanji Dangubiću, tu je i Bogdan Bogdanović, dok nema najkorisnijeg igrača regularnog dela Superlige Srbije Bobana Marjanovića.

Na spisku su bili i povređeni Miloš Teodosić, dok nema Marka Kešelja, Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, kao ni Dragana Milosavljevića, koji je odigrao odlično finalnu seriju Superlige sa Crvenom zvezdom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender