08. 08. 2022.

Nastavak opstrukcije Suda i Tužilaštva BiH u slučaju “Dudaković”

Sud i Tužilaštvo BiH opstruišu podizanje optužnice protiv ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića ocijenio je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.

On smatra da tvrdnje iz Tužilaštva BiH da se intenzivno vodi istraga protiv Dudakovića pokazuju da još nije završeno procesuiranje ratnih zločina u BiH.

Iz Tužilaštva BiH juče je rečeno da se i dalje vodi istraga protiv Dudakovića zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin počinjen nad Srbima u Krajini.

Mediji u Republici Srpskoj, ali i regionu, još su 2006. godine su objavili video-snimke nastale u okolini Gline i Dvora na Uni 7. i 8. avgusta 1995. godine.

Ovi snimci su šokirali javnost, jer se na njima vidi kako se pripadnici vojnih Formacija “Crne mambe” iz Hrvatske i odreda “Hamze” iz BiH, koji su bili pod Dudakovićevom komandom, obračunavaju sa srpskim vojnicima i civilima koji tokom „Oluje” napuštaju Krajinu. Na snimcima se vidi i da Dudaković naređuje paljenje srpskih sela u nastavku akcije „Oluja”, 16. i 17. septembra 1995. godine.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender