16. 08. 2022.
Poslanici o radu MUP-a

Stanje u oblasti PIO Srpske nije alarmantno

Poslanici Narodne skupštine RS okončali su višečasovnu objedinjenu raspravu o Informaciji o stanju u oblasti PIO i Informaciji o realizaciji Strategije reforme penzijskog sistema.

Stanje u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Srpskoj ne može se okarakterisati potpuno zadovoljavajućim, ali ono nije alarmantno, konstatovano je u Informaciji o stanju u oblasti PIO u Republici Srpskoj.

Obrazlažući Informaciju u parlamentu Srpske, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić podsjetio je da su reforme sistema penzijskog i invalidskog osiguranja u Srpskoj počele donošenjem Zakona o PIO 2000. godine.

On je rekao da su reforme nastavljene izmjenama i dopunama tog zakona u više navrata, kao i donošenjem novog Zakona o PIO, koji je stupio na snagu 1. januara 2012. godine.

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra zasjedanje razmatranjem ove dvije Informacije, kao i Informacije o funkcionisanju kazneno-popravnih ustanova.

Poslanici će razmatrati Prijedlog odluke o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave Republike Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za potrebe MUP-a Srpske.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender