18. 08. 2022.

Đake čekaju tri nova udžbenika

Kako je saošteno iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS, planom izdavanja udžbenika za školsku 2013/2014. godinu, koji je dostavilo resorno ministarstvo, predviđena je štampa novog udžbenika geografije za deveti razred kao i prateće radne sveske, te novih udžbenika i radnih svesaka za tehničko obrazovanje za šesti, sedmi, osmi i deveti razred.

Za osnovnu školu planirane su i adaptacije i korekcije na udžbenicima za prirodu i društvo za III, IV i V razred i na udžbenicima i zbirkama zadataka za hemiju za VIII i IX razred”.

Uglavnom je riječ o ažuriranju i modernizovanju sadržaja, posebno kada je riječ o udžbenicima informatike, izmjenama određenih nastavnih jedinica i činjeničnim i sadržajnim usaglašenostima.

Zavod se odlučio za još jedan korak u cilju sigurnosti, a to je hologramska zaštita, koja će se naći na svim udžbenicima Zavoda.

Cijena jednog udžbenika za osnovnu školu u izdanju Zavoda je u prosjeku 7,50 KM, a radna sveska 5,50 KM izuzev udžbenika koji sadrže CD-ove kao dodatno nastavno sredstvo ili onih koji se koriste dvije godine, odnosno za dva razreda.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender