23. 01. 2022.

Dodik: Otvaranje puta preko Čemerna najkasnije u avgustu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je danas trasu puta u izgradnji preko prevoja Čemerno i najavio da će za saobraćaj biti otvorena najkasnije u prvoj sedmici avgusta.

Preko prevoja Čemerno do sada je izgrađeno 8.100 metara trase puta, dva tunela i tri vijadukta.

Dodik je istakao da su radovi na ovoj dionici izvođeni u veoma teškim uslovima i vremenina, ne samo prirodnim već i ekonomsko-socijalnim, zbog čega će ovaj projekat imati ogroman značaj za Srpsku.

“Mnogi pokušavaju da omalovaže napore koje čine institucije Srpske, ali ovaj projekat dokaz je da se ozbiljno pristupilo rješavanju problema ove putne komunikacije kako bi se izašlo u susret zahtjevima Hercegovine koja je tražila da to bude urađeno na kvalitetan način”, rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su iz Razvojnog programa Republike Srpske u novu trasu uložena 72 miliona KM.

“Kompletan projekat treba da se dovede u standard koji važi za magistralne puteve, a godine koje dolaze pokazaće da je ovo jedan od najzahtjevnijih i najvećih infrastrukturnih projekata u Srpskoj”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je podsjetio da su ekstremni uslovi za rad i težak teren na jednom dijelu trase prouzrokovali naknadnu pojavu klizišta zbog čega je završetak radova prolongiran, inače bi davno bili završeni.

Prema njegovim riječima, još je ostalo oko 150 metara da se spoji i asfaltira dio puta između dva tunela, gdje se pojavilo klizište, da bi bila kompletno završena trasa.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender