23. 01. 2022.

Mladen Ivanić: Idem na posao u Sarajevo

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da od SNSD i SDS, kao stranaka vladajuće „šestorke“, zavisi da li će se predstavnici iz RS pojaviti sutra na nastavku 49. sjednice Kolegijuma ovog doma u proširenom sastavu koji je sazvao predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović.

Ivanić je u izjavi novinarima u Banjaluci potvrdio je da on i danas ide na posao u Sarajevo i sastaće se sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Filipom Rikerom koji boravi u jednodnevnoj posjeti Sarajevu.

– Meni je garancija koju je dao direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović dovoljna i ne plašim se da odem u Sarajevo. Ako neko ima namjeru da nešto uradi, red je da uradi prije meni, nego nekom drugom – rekao je Ivanić i dodao da ipak razumije i neke kolege kojima to nije dovoljno.

On je kazao da je usaglašen prijedlog Savjeta ministara BiH o jedinstvenom matičnom broju prihvatljiv za poslanike RS i da ne zna u čemu je problem i zašto bi se oni pravdali u vezi s tim pitanjem, jer bi to trebalo da uradi SDPBiH, „budući da su ponudili kontraprijedlog i napravili op[tu gužvu“.

– Ne znam šta će SNSD i SDS odlučiti – dodao je on

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender