18. 08. 2022.

Novi član Upravnog odbora RTRS-a Anton Kasipović

Poslanici Parlamenta Srpske usvojili su zaključke klubova SNSD-a i PDP-a povodom Izvještaja Radio- televizije RS o poslovanju za prošlu i Planu rada za ovu godinu, a u kojima se od Vlade traži da u najkraćem roku predloži izmjene i dopune Zakona o Radio-televiziji RS.

Izmjenama bi se omogućilo budžetsko sufinansiranje ovog javnog preduzeća, a zadužuju se i srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH da pokrenu inicijativu o izmjeni Zakona o javnom RTV sistemu BiH, u dijelu koji se odnosi na raspodjelu prihoda od RTV takse.

Za novog člana Upravnog odbora RTRS-a iz reda hrvatskog naroda Skupština je izabrala Antona Kasipovića.

Narodna skupština RS prihvatila je, u nastavku 28. sjednice, Odluku o zaduženju od Razvojne banke Savjeta Evrope za finansiranje projekata jačanje sektora zdravstva – faza 2. Za ove namjene biće izdvojeno 3 miliona i 700 hiljada evra, što je 40 odsto od ukupnog iznosa kredita za BiH od 9,2 miliona evra.

Usvojena je i Odluka o kreditnom zaduženju od 15 miliona maraka za MUP, za nabavku putničkih i teretnih vozila, džipova, motocikala, opreme za vozila i opreme za Specijalnu jedinicu policije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender