18. 08. 2022.

Rekonstrukcija trotoara u Bulevaru Stepe Stepanovića

Počeli su radovi na rekonstrukciji trotoara u Bulevaru Stepe Stepanovića, i to na dijelu od Ulice cara Lazara do [Radovi u Bulevaru Stepe Stepanovića] Bulevara Desanke Maksimović, u dužini od 1.600 metara, navedeno je iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja. Radovi obuhvataju rekonstrukciju trotoara širine dva metra na lijevoj strani bulevara, gledano prema Rebrovačkom mostu.

Vrijednost radova iznosi 168.470 KM, a izvodi ih preduzeće „DVD inženjering“ iz Banje Luke. Rok za završetak radova je 40 dana.
U istom bulevaru u toku je i investiciono održavanje saobraćajnica. Radovi se izvode na dijelu bulevara, od Ulice cara Lazara do Ulice majke Jugovića, u dužini od 800 metara i obuhvataju izradu novog habajućeg sloja asfalta na saobraćajnici sa pripremnim radovima, zamjenu oštećenih poklopaca šahtova, slivnih rešetki, velikih rešetki, te velikih ivičnjaka.

Kako navode iz nadležnog odjeljenja, investicionim održavanjem biće obuhvaćena i Ulica Veljka Mlađenovića – na dijelu od novog mosta da Gradskog olimpijskog bazena – potom ogranak Bulevara Živojina Mišića, te ulice Solunska, Mirka Kovačevića i Vojvode Momčila, i to na dijelu od Ulice Simeuna Đaka do Solunske.
Ugovorena vrijednost navedenih radova iznosi 308.582 KM, a izvođač radova je preduzeće „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada. Rok za završetak svih radova je 90 dana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender