08. 08. 2022.

Sahranjen general Slavko Lisica

Uz najviše vojne i državne počasti na groblju “Sveti Pantelija” u Banjaluci, danas je sahranjen general -major Slavko Lisica, proslavljeni komandant Vojske Republike Srpske.

Njegovo vojničko umijeće i hrabrost pamtiće se po pobjedama u bitkama za oslobođenje Kupresa, Dervente, Broda i proboj Koridora.

Od generala Lisice se oprostio ratni načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Manojlo Milovanović, koji je podsjetio na svijetao lik, moralnu i ljudsku veličinu pokojnog generala.

O životnom i ratnom putu generala Slavka Lisice govorio je njegov kolega i saborac, general u penziji Dragomir Keserović. Prema njegovim riječima, general Lisica iznad svega cijenio je vojničku čast i insistirao na vojničkoj etici.

U ime zemljaka i rodbine iz rodnih Laminaca, od generala se oprostio ratni načelnik opštine Gradiška Nebojša Ivaštanin, koji je podsjetio na neke njegove misli i poruke kojima se rukovodio u životu.

U Banskom dvoru u Banjaluci održana je komemoracija kojoj je, osim porodice, prisustvovala delegacija Vlade Republike Srpske, načelnici nekoliko potkozarskih i posavskih opština, brojni prijatelji i druge javne ličnosti.

Telegrame saučešća porodici generala Lisice uputili su i prvi komandant Glavnog štaba VRS general Ratko Mladić i prvi predsjednik RS Radovan Karadžić, kao i svi Srbi koje se nalaze u pritvoru Haškog tribunala.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender