14. 08. 2022.

General Đukić iz Foče prebačen u “Tunjice”

Ministar pravde BiH Bariša Čolak potpisao je rješenje, kojim se general Vojske Republike Srpske Novak Đukić iz Kazneno-popravnog zavoda Foča, gdje izdržava zatvorsku kaznu od 25 godina za navodne ratne zločine protiv civila, prebacuje u banjalučki zatvor “Tunjice”. Čolak je ovo rješenje donio na Đukićev zahtjev zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Đukić, osuđen zbog navodnog napada na Tuzlansku kapiju, nalazi se na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.
Izvor blizak UKC-u potvrdio je da je Đukić pod budnim okom stražara.

– General je smješten na banjalučkoj Hirurgiji i čuvaju ga stražari u civilnom odijelu, koji su raspoređeni u zgradi i ispred nje – kaže izvor “Nezavisnih novina” i tvrdi da ni “muva” ne može ući niti izaći iz zgrade, a da ne bude “registrovana”.

Sud BiH je prije četiri godine osudio generala Vojske RS Novaka Đukića na 25 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civila.
General Đukić kao i njegov advokatski tim odbrane od prvog dana podizanja optužnice i kasnije, nakon objavljene presude, tvrde da je osuđen nevin čovjek.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender