16. 08. 2022.

Konstitutivna sjednica skupštine Pokrajine KiM

U Zvečanu počela sjednica na kojoj će biti konstituisana privremena skupština KiM, odbornika iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubin Potoka i Leposavića.

Na sjednici, koja je počela u podne, verifikovano je 97 mandata poslanika privremene skupštine, što je više od dvije trećine.

Organizatori skupa kažu da je cilj održavanja sjednice da se pokaže vlastima u Srbiji, međunarodnoj zajednici i prištinskom rukovodstvu da se Srbi sa sjevera Kosova svim demokratskim sredstvima bore protiv integracije u kosovsko društvo.

U radu sjednice učestvuju svi predsjednici opština sa sjevera Kosova, Skupština opština, odbornici – predstavnici svih srpskih političkih partija.

Na sastanku su i brojni gosti, prvirednici, kao i predstavnici Srba južno od Ibra među kojima je i predsjednik opštine Štrpce Zvoniko Mihajlović.

Prema utvrđenom dnevnom redu biće izabrana radna tijela, potvrđeni mandati poslanika privremene skupštine koji će položiti zakletvu, usvojena deklaracija o osnivanju privremene skupštine Kosova i Metohije, a biće imenovani predsjednik, četiri potpredsjednika, sekretar i njegov zamjenik.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender