10. 08. 2022.

Livada na Zlatiboru za milion evra!

Ove godine, ulagači sa svih meridijana na sličan način će investirati oko 100 miliona evra u najposećeniju srpsku planinu, jer se u praksi pokazalo da se svaki uloženi cent višestruko vraća.

“Ruska kompanija je platila 120 miliona dinara za parcelu ispod zlatiborske pijace. Oni žele da izgrade hotel, a investicije stranih ulagača za nas predstavljaju i najavu masovnijeg dolaska turista iz inostranstva”, kaže Milan Stamatović, predsjednik Opštine Čajetina.

Zlatibor 3
Investitori kupuju placeve za hotele i apartmanske kuće, a velika ulaganja u turističke objekte traju nekoliko godina unazad.

Prošle godine turisti su na Zlatiboru ostavili 70 miliona evra. Značajan priliv novca od turizma i investicija, omogućio je opštini da i sama investira. Već 19. avgusta na Zlatiboru počinje izgradnja najduže panoramske gondole na svijetu, trase duge devet kilometara.

Zlatibor 2

I dok opštine u Srbiji strancima nude besplatno zemljište “za pokretanje privrednih aktivnosti“, a država novcem građana dotira plate zaposlenima u inostranim firmama, Opština Čajetina svaki kvadratni metar zemljišta papreno naplaćuje.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender