10. 08. 2022.

Na Univerzitetu u Banjaluci slobodno 450 mjesta

Na Univerzitetu u Banjaluci prijavilo se oko 4 000 kandidata za upis u studijske programe, potvrdio je za Kontakt radio prodekan za nastavu, Simo Jokanović. Prema njegovim riječima 450 mjesta je ostalo nepopunjeno.

”Na Mašinskom fakultetu 19 mjesta za finansiranje iz budžeta a 75 za samofinasiranje. Ove godine je ostalo mjesta i na Ekonomskom fakultetu, 22 mjesta na samofinansiranju. Na Elektrotehničkom fakultetu slobodnih mjesta ima na odsjecima Elektronika i telekomunikacija i na studijskom programu Elektroenergetski i industrijski sistemi gdje je slobodno 11 mjesta za finansiranje iz budžeta”- izjavio je Jokanović.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu slobodna su mjesta na trogodišnjem smjeru Matematika i informatika i odsjecima Ekologija i zaštita životne sredine i Prostorno planiranje. Na Tehnološkom fakultetu slobodna su 35 mjesta.

”Na Političkim naukama sve je gotovo popunjeno, osim tri mjesta na odsjeku Sociologije. Na Filološkom fakultetu mjesta ima na odsjecima Francuski, Italijaski i Srpski jezik i književnost. Na Filozofskom fakultetu mjesta ima na smjerovima Filozofija, Sociologija i Pedagogija. Mjesta ima i na Šumarskom fakultetu”- naveo je Jokanović.

Za ove fakultete drugi upisni rok biće u septembru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender