17. 08. 2022.

Šilobad: Navikli smo sa svima

Partizan će se takmičiti u A grupi sa Barselonom, CSKA Moskvom, Fenerbahčeom, Budiveljnikom i Nantereom.

“Grupa je veoma jaka, pogotovo kada se pogledaju prve tri ekipe, ali i Partizan ovu grupu čini izuzetno jakom. Tu su i novajlije Budiveljnik i Nantere.”

“Navikli smo da se borimo sa svima, naši mladi igrači su iskusniji za godinu dana, ali imamo vremena da se pripremimo i priredimo košarkaške praznike predstojeće sezone u Evroligi”, rekao je Šilobad za Sportklub.
Vujošević: Teška grupa nije ono što najviše brine Partizan

Trener Duško Vujošević rekao je da je težak žrijeb za Evroligu najmanji problem tog kluba u ovom trenutku.

Na konstataciju novinara agencije Beta da Partizan već tradicionalo “ulijeće” u tešku grupu, Vujošević je rekao da su u klubu trenutno zabrinuti za druge stvari.

“Jeste, ponovo je teška grupa, ali nije to ono što najvise brine Partizan u ovom trenutku. Kako je sezona završena, tako smo otišli u poresku blokadu računa i u prelaznom roku, kada bi trebalo da ispunjavamo obaveze prema igračima i dovodimo nove, mi smo blokirani”, rekao je Vujošević agenciji Beta.

Košarkaši klub Partizan osvojio je ove sezone 12. uzastopnu titulu šampiona Srbije, a nekoliko dana kasnije ušao je u blokadu zbog poreskih dugovanja.

“Otišao nam je Vladimir Lučić i u ovakvoj situaciji smo morali da imamo razumijevanja za njegovu situaciju. Bilo je pokušaja drugih klubova da nam otmu igrače koji su formalno slobodni (nije želio da kaže o kojim klubovima i igračima se radi). Imamo konkurenciju koja se izuzetno pojačava, a mi moramo da se bavimo aktivnostima koje nisu normalne za ovaj period godine”, rekao je on.

Partizan je prošle sezone okupio izuzetno mladu ekipu, sa željom da ulaže u budućnost.

“Naš osnovni cilj je bio da ekipa dodje do rezultata i da je zadržimo na okupu. Ti rezultati su došli i prije nego što je bilo ko očekivao, podigli smo ekipu, a sada postoje ozbiljni pokušaji da se ona naruši do kraja. Ovo je najvažniji period godine, jer šta uradiš na ljeto od toga živiš do kraja sezone. Umjesto da se bavimo transferima bavimo se blokadom”, rekao je Vujošević i dodao da se nada da će uskoro doći vrijeme da se priča o košarci.
Izvor. B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender