14. 08. 2022.

Ako SNSD misli da su im bolji partneri SDA, SBB i HDZ u odbrani RS, neka nas izbace

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ocijenio je danas da ta stranka nema ništa protiv najava SNSD-a da će ih isključiti iz Savjeta ministara, ako, kako kaže, u SNSD-u misle da će im “bolji partneri u odbrani interesa RS biti SDA, SBB i HDZ”.

“Onda će SNSD morati da preuzme svu odgovornost za takav svoj čin i SDS neće otežavati situaciju u Sarajevu. Bilo kakva kombicija koja se uspostavi nanovo, nadam se da će imati nekih pomaka naprijed”, rekao je Bosić.

Naglašava i da SNSD treba da kaže da li je i stav te stranke “prijetnja” potpredsjednika SNSD-a Igora Radojičića o izbacivanju SDS-a iz Savjeta ministara BiH i da li oni time najavljuju prekid platforme dvaju stranaka o zajedničkom nastupu na nivou BiH.

Potvrdio je da nisu ni sa jednom političkom partijom razgovarali o bilo kakvim novim političkim aranžmanima u Sarajevu.

Ipak, čini mu se, kako je kazao, da su takve izjave iz SNSD-a “posljedica njihovih unutrašnjih problema, turbulencija i pada rejtinga”.

“Nije u redu da to pokušavaju kompenzovati sukobom oko zajedničkog nastupa u Sarajevu. Ali, to je njihovo političko pravo i volja, bez obzira što mi smatramo da bi to definitivno rezbilo koncept zajedničkog nastupa iz RS u Sarajevu. To bi onda imalo posljedice i na dalju političku scenu, ne samo u Sarajevu, već i u RS”, zaključio je predsjednik SDS-a.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender