17. 08. 2022.

Novi skandal na HRT-u

Hrvatsku radioteleviziju (HRT) potresa novi skandal pošto je otkriveno da generalni direktor javnog servisa Goran Radman u imovinskoj kartici nije prijavio da je vlasnik hotela na Bohinjskom jezeru u Sloveniji.

On je danas na konferenciji za novinare odbio da podnese ostavku koju su od njega tražili pojedni političari i poručio da može da ga smijeni samo Sabor koji ga je i imenovao.

Optužio je političare, interesne klanove i novinare koji prate rad HRT za zavjeru protiv javnog servisa, zbog čega je dio novinara napustio pres konferenciju.

“Danas je dan kada smo htjeli reći dosta, vama kolegama, političarima u sjenci, zainteresovanim interesnim klanovima koji podrivaju ovu kuću do te mjere da je postalo neizdrživo”, rekao je šef HRT-a.

Radman je poručio da je imovinu stekao časno i da to što u imovinskoj kartici nije prijavio da je vlasnik hotela u inostranstvu ne govori ništa o njegovoj nečasnosti.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je danas da je Goran Radman u imovinsku karticu bio dužan da navede svu imovinu, uključujući i onu u Sloveniji.

Radman je od Komisije tražio mišljenje o tome treba li u imovinskoj kartici da navede imovinu u inostranstvu tek kada je u zagrebački “Jutarnji list” objavio da je generalni direktor HRT skoro 100-procentni vlasnik Vile Park na Bohinjskom jezeru.

Prema pisanju medija, zanimljivo je da je Radmanova slovenačka firma hotel 2003. kupila za skoro 650.000 evra od sada vladajuće Socijaldemokratske partije, koji je tu nekretninu kao vlasništvo bivšeg Saveza komunista Hrvatske naslijedio poslije raspada SFRJ.

Zbog posljednje afere Radman se našao na udaru kritika poslanika opozicije, ali i vladajuće koalicije koji su njegov izbor u Saboru podržali.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa prije dva mjeseca je zaključila da je generalni direktor HRT-a Goran Radman prekšio Zakon o sukobu interesa zbog čega je kažnjen s 15.000 kuna (oko 2.000 evra).

Radman je vlasnik firme “Nauta” d.o.o. čiji se klijenti oglašavaju na HRT, član je Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria banke i Odbora za imenovanje i nagrade Atlantic grupe. Uz to, Komisija je zaključila da je Radman u prekršaju, jer nije dostavio svoju imovinsku karticu. On je kasnije dostavio karticu, ali u njoj nije naveo vlasništvo u Sloveniji.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender