14. 08. 2022.

Đoković – Del Potro: Odlučuje peti set

Novak je zaigrao znatno bolje na startu trećeg seta, gotovo bez problema poveo sa 1:0, ali je Del Potro uzvratio istom mjerom. Đoković je odlično servirao u narednom gemu i time odlično ‘gradio’ poene, i poveo je sa 2:1.

U prva četiri gema, inače, nije bilo prilika za brejk, a to se promijenilo u petom, kada je Novak omogućio Del Potru da dođe na korak od toga da mu oduzme servis, ali se srpski teniser odlično odbranio i došao do prednosti 3:2.

Argentinac je potom ponovo izjednačio, da bi vrlo brzo izborio dvije brejk lopte. Prvu nije iskoristio tako što je pogodio vrh mreže, a potom je napravio mali šou za gledaoce, pošto je nekoliko puta uzeo lopticu i prebacio je preko iste. Prilikom druge je lopticu izbacio u aut, a potom je uslijedilo nekoliko preokreta i izjednačenja, da bi prilikom jednog poena Del Potro čak završio na ogradi koja gledaoce dijeli od terena. Taj poen dobio je Đoković, a potom zahvaljujući tome što je Argentinac poslao loptu daleko u aut konačno poveo sa 4:3.

U narednim gemovima nije bilo prilike za brejk, a Novak je pri rezultatu 6:5 lako i brzo došao do tri brejk lopte i ujedno set lopte. Ipak, Del Potro je uspeo da se odbrani, osvoji narednih pet poena i set uvede u taj-brejk. Argentincu je to pošlo za rukom zahvaljujući odličnom servisu, koji je Novaku zadao velike probleme.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender