17. 08. 2022.

Moglo bi se desiti da neke stranke odu iz Savjeta ministara

Potpredsjednik Saveza nezvisnih socijaldemokrata Igor Radojičić, ocijenio je danas u Banjaluci da bi se moglo desiti da neke stranke odu iz Savjeta ministara BiH.

On je podsjetio da je „dosta partija već ušlo u neke bilateralne razgovore i da je problem u stankama iz Federacije BiH, koje, kako kaže, međusobno pokušavaju složiti kockice, prije svega, kako pokriti većinu i Vladu u Federaciji BiH, a onda posljedično i Savjet ministara BiH”.

Ono što je, kaže Radojičić, relativno iznenađujeće jeste priča SDS-a o Savjetu ministara BiH. “Nismo imali nikakav dogovor, koji bi govorio o pokretanju pitanja povjerenja Savjeta ministara. Ukoliko oni smatraju, da bi, recimo, zakon o jedinstvenom matičnom broju trebao biti okidač za takvu neku priču, onda bi to bilo narušavanje međusobnih dogovora SNSD-a i SDS-a, kojih, vrlo često fali. Vidjeli ste da se nismo mogli dogovoriti ni na sjednici Narodne skupštine RS o zaključcima koji su prethodno bili dogovoreni kod predsjednika RS i to svjedoči o jednom povećanjem soliranju SDS-a u zajedničkim institucijama” – naglasio je Radojičić.

Ukoliko bi ta stranka, kako je dodao, na svoju ruka išla u takve inicijative, onda bi se moglo desiti da „neko ispadne iz Savjeta ministara“.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender