16. 08. 2022.

Otvoren naučni skup ”Savremeni materijali”

U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ u Banjaluci počeo je 6. Međunarodni skup pod nazivom “Savremeni materijali”, na kome će biti predstavljeno 149 naučnih i istraživačkih radova, koji govore o novim mogućnostima pokretanja privrede, ekologiji i drugim naučnim disciplinama.

Otvarajući skup, predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović apelovao je da kolege svoj um “vežu” za nauku i naučnu misao u interesu čovječanstva.

“Svoj mali doprinos svjetskoj nauci dali su Srbi Nikola Tesla, Mihajlo Pupin, Milutin Milanković i drugi”, rekao je Kuzmanović.

Prema njegovim riječima, ovaj skup ima za cilj da pomogne raznim granama nauke, industrije i privrede, a Republika Srpska ulaže znanje za što bolji privredni razvoj.

“Veliku pomoć u tome imaju i naučni radnici”, rekao je Kuzmanović.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da veliki događaj za Republiku Srpsku predstavlja skup “Savremeni materijali”, ističući da su na tom skupu prisutni naučnici iz velikog broja zemalja.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske, koja je pokrovitelj skupa, i dalje finansijski pomagati ovakve skupove i ANURS, sa ciljem da nauka ima svoje mjesto u društvu.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender