17. 08. 2022.

Pripreme za obezbjeđenje skupova u Bratuncu i Potočarima

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske učiniće svojim sve profesionalnim odnosom i ponašanjem da komemorativni skupovi sutra u Bratuncu i 11. jula u Potočarima proteknu mirno, kao i ranijih godina, saopšteno je danas nakon trećeg sastanka Štaba akcije “Srebrenica 2013.” koji je održan u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

U saopštenju se ističe da MUP Republike Srpske ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim strukturama koje su uključene u obezbjeđivanje komemoracije u Potočarima.

Na sastanku su analizirane dosadašnje aktivnosti i konstatovano da se utvrđenom dinamikom provode priprema za obezbjeđenje komemorativnog skupa u Potočarima i “Marša mira”, kao i skupa u Bratuncu povodom obilježavanja stradanja srpskog stanovništva na ovom području.

Donesene su i smjernice za naredne aktivnosti predviđene nakon usvajanja programa Organizacionog odbora za održavanje skupa 11. jula u Srebrenici.

Osim članova Štaba, sastanku su prisustvovali predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Granične policije BiH, predstavnici bezbjednosnih agencija OSA, SIPA, MUP-a Federacije BiH i Kantona Tuzla, Policije distrikta Brčko, te predstavnici LOT timova EUFOR-a iz Brčkog i Bratunca, kao i predstavnici Ministarstva pravde SAD za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga /ICITAP/, koji će preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender