23. 01. 2022.

Region zajedno u borbi protiv kriminala

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je važno da zemlje regiona na jedinstven način djeluju u borbi protiv kriminala i korupcije, te da je potrebno da u tome sarađuju i obavještajne službe.

Obraćajući se na skupu u Beogradu parlamentarcima iz Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, Vučić je rekao da region više nije sigurno mjesto za pripadnike kriminala.

On je dodao da je Srbija potpisala ili je na putu da potpiše važne sporazume o sprovođenju zajedničkih istražnih radnji, što je važno, jer kriminal i korupcija ne poznaju zemlje, niti nacije.

Vučić je istakao da će Srbija sa svim zemljama u regionu morati da jača saradnju, koja raste, te da je spremna da sarađuje i kada je riječ o radu obavještajnih službi, a ne samo pravosuđa i policije.

Na skupu je ministar pravde Srbije Nikola Selaković predstavio nedavno usvojenu Strategiju za borbu protiv korupcije u Srbiji, te istakao da je za borbu protiv korupcije i kriminala potreban efikasan i pravičan pravosudni sistem.

Selaković je rekao da u Srbiji sada postoji politička volja za borbu i protiv političke korupcije, te najavio pojačanu kontrolu prihoda funkcionera.

Skup, koji je održan u Domu Narodne skupštine Srbije, bio je posvećen borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te položaju žena u parlamentima.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender